V malebné části pražské Malé Strany sídlí Czech Slovak Restaurant, která představuje originální gastronomický koncept spojující české a slovenské tradice. Tento podnik se zaměřuje na moderní pojetí historicky oblíbených jídel z kulinářských tradic obou států a klade důraz na použití kvalitních, místních surovin. Sortiment zahrnuje například zvěřinu z oblasti Šumavy, maso plemene Mangalica, jehněčí a drůbeží maso od prověřených lokálních farmářů a také šnečí speciality z farmy v Brně.
Součástí nabídky Czech Slovak Restaurant jsou tematická degustační menu, která jsou vhodně kombinována s víny z pečlivě vybraných malých vinařství. Kulinářský dojem je podpořen inovativními technikami včetně molekulární kuchyně, sofistikovanou prezentací a neotřelým přístupem ke klasickým receptům. Interiér podniku tvoří renesanční sál s působivými valenými klenbami, originálním pískovcovým portálem, propojený s minimalistickým designem a výrazným osvětlením. Zvláštností restaurace je vlastní pivo Zlatý Kříž, dostupné výhradně na tomto místě.
| Webové stránky | Počet hodnocení | Hodnocení |
|---|---|---|
| 86 | 4.8 / 5 | |
| 6 | 5.0 / 5 | |
| 1 | 5.0 / 5 | |
| 18 | 4.9 / 5 | |
| 255 | 4.8 / 5 | |
| firmy | 2 | 59.0 / 100 |